Kosten

Wat kost de Box 3 Check?

Met de Box 3 Check wordt je aangifte gecontroleerd op een voordelige verdeling. We vermelden in de uitkomst dan dat er een betere verdeling mogelijk is of dat je zelf al een goede verdeling hebt gekozen. De Bond voor Belastingbetalers vraagt de gebruikers om een bijdrage voor het gebruik en onderhoud van de Box 3 Check.

Per 1 september 2022 is de bijdrage slechts € 25 per check.

Nb. Een check is een upload van een gezamenlijke aangifte inkomstenbelasting 2021. Heb je eenmaal betaald voor de Box 3 Check van je aangifte inkomstenbelasting 2021? Dan hoef je bij een volgende check van die aangifte inkomstenbelasting 2021 niet opnieuw te betalen.

Hoe werkt het?

Je ontvangt na het uploaden van je aangifte-pdf te zien wat de optimale verdeling tussen partners is. We vertellen je ook hoe je je aangifte eventueel kunt aanpassen. Dit aanpassen doe je vervolgens zelf. Dat doen we bewust zo. Daardoor weet je altijd wat je naar de Belastingdienst stuurt.

Waarom vragen we een bijdrage?

De Bond voor Belastingbetalers wil zoveel mogelijk belastingplichtigen helpen om zekerheid te krijgen over hun belastingaangifte. De Box 3 Check is hiervoor een belangrijk instrument. Het ontwikkelen en onderhouden van de Box 3 Check is niet gratis. Vandaar dat wij een kleine financiële bijdrage vragen van de gebruikers van de Box 3 Check.

Optimaliseer je belastingaangifte