Toelichting

Gewoon achter je eigen computer

Je werkt gewoon online van achter je eigen computer. Helaas is de Box 3 Check nog niet geschikt voor gebruik op mobiele apparaten (telefoon, tablets). Binnen 1 minuut kun je de aangifte van jou en je fiscaal partner optimaliseren.

Upload je aangifte-pdf 2021 van de Belastingdienst

Voor de Box 3 Check heb je wel de originele aangifte-pdf inkomstenbelasting 2021 van de Belastingdienst nodig. Heb je die nog niet op je computer bewaard? Dan kun je de aangifte-pdf downloaden via ‘Mijn Belastingdienst’. Bij het jaar 2021 kun je de verzonden aangifte inzien en als pdf opslaan op je computer.
Nadat je op deze website op START hebt geklikt, kun je de aangifte-pdf 2021 uploaden voor de Box 3 Check. De inhoud daarvan blijft volledig anoniem en wordt niet door ons bewaard.

Betaling via veilige iDeal

De Bond voor Belastingbetalers wil zoveel mogelijk belastingplichtigen helpen om zekerheid te krijgen over hun belastingaangifte. De Box 3 Check is hiervoor een belangrijk instrument. Het ontwikkelen en onderhouden van de Box 3 Check is niet gratis. Vandaar dat wij een kleine bijdrage vragen van de gebruikers van de Box 3 Check. Lees HIER meer informatie over de prijs van de Box 3 Check.

De Box 3 Check gaat aan het werk

Je belastingaangifte wordt gecontroleerd. Elke belastingaangifte wordt door de Box 3 Check onderworpen aan een flink aantal berekeningen. Zo gaan we op zoek naar een voordeliger verdeling van de gezamenlijke posten in je aangifte.

De aangifte met een voordeliger verdeling

Binnen enkele ogenblikken verschijnt het resultaat in beeld. Het kan zijn dat je de verdeelposten al goed hebt verdeeld. Dat is dan mooi om te weten toch? Is dat niet het geval, dan laten we zien wat volgens de Box 3 Check de voordeliger verdeling is. En we vertellen je ook wat je daarna moet/kunt doen.